Piškotki in zasebnost

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Ker je vaša zasebnost za nas zelo pomembna, si prizadevamo, da vam ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Vse podrobne in dodatne informacije o piškotkih najdete v nadaljevanju. Zavedati se je potrebno le, da v kolikor se tehnični piškotki na spletni strani www.spletni-mojster.si v popolnosti onemogočijo (v nastavitvah brskalnika), potem uporabnik ne bo mogel uporabljati funkcij spletišča v polni meri.

V kolikor se bodo na spletni strani www.spletni-mojster.si pojavile kakšne spremembe na področju piškotkov in zasebnosti, bomo vse spremembe takoj zapisali na tej strani.

 

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; 
  • Življenjsko dobo piškotka; 
  • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število. 
 

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki, uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

 

Kakšne piškotke uporablja SPLETNI MOJSTER, Janja Slinkar s.p., Mejačeva ulica 11A, 1353 Borovnica na svoji spletni strani www.spletni-mojster.si?

Tudi spletna stran www.spletni-mojster.si, na kateri se nahajate, za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. V nadaljevanju sledi seznam vseh spletnih piškotkov, ki jih spletna stran uporablja ter obrazložitev njihovega namena. Navedene so tudi morebitne tretje osebe, ki preko spletne strani www.spletni-mojster.si lahko servirajo piškotke.

Piškotek Namen piškotka Upravljalec Trajanje
ccm_cookies_accepted

To je piškotek, ki je potreben za pravilno delovanje obvestila o piškotkih. Vrednosti sta DOVOLI in ZAVRNI.

Ta piškotek hrani informacijo o tem ali ste dovolili piškotke, ki jih uporablja Google Analytics.

www.spletni-mojster.si 1 leto
sj_stabwall_tpl Služi za pravilno delovanje spletne strani. www.spletni-mojster.si 1 leto
NID in PREF Služi za prikaz Google zemljevida - lokacija našega podjetja. www.google.com pol leta in 2 leti
_utma Štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletno stran. www.spletni-mojster.si 2 leti
_utmb Štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletno stran. www.spletni-mojster.si 1 dan
_utmc Štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletno stran. www.spletni-mojster.si do konca seje
_utmz Štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletno stran. www.spletni-mojster.si 2 leti
_ga To naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta. www.spletni-mojster.si 2 leti
_gat Piškotek se uporablja za omejevanje pogostosti zadetkov. www.spletni-mojster.si 10 minut

Ali je sprememba nastavitev piškotkov na spletni strani www.spletni-mojster.si mogoča?

V primeru, da podjetju SPLETNI MOJSTER, Janja Slinkar s.p. več ne bi dovolili uporabe piškotkov na vašem računalniku, lahko svoje nastavitve spremenite v vsakem trenutku, in sicer v spodnjem desnem kotu spletne strani, kjer se vedno nahaja zavihek "Piškotki". S klikom na ta zavihek lahko izbirate, ali se strinjate s tem, da na vaš računalnik naložimo piškotke ali ne.

 

SPLETNI MOJSTER, Janja Slinkar s.p.

Top