"Responsive" spletna stran je nujna

Danes je Google spremenil pogoje iskanja, in sicer je v svoj algoritem vključil nov segment ... In sicer spletne strani, ki so prilagojene tudi za mobilne naprave bodo v iskalniku uvrščene višje (organic seach).

Kaj bodo torej sploh prinesle spremembe?

Po novem se bodo spletne strani, ki so prilagojene za prikazovanje na različnih mobilnih napravah, v rezultatih iskanja uvrščale višje. Spletne strani, ki so slabše prilagojene mobilnim napravam, pa se bodo na seznamu iskanja uvrščale nižje. Do sedaj so se rezultati razvrščali glede na relevantnost oz. pomembnost.

Sama novica sicer ni nova, saj je podjetje najavilo spremembo že februarja. Vendar sprememba za lastnike spletnih strani niti slučajno ni nepomembna, saj naj bi bili učinki zelo veliki.

Strokovnjaki ocenjujejo, da bodo spremembe prizadele predvsem manjša podjetja in tiste lastnike spletnih strani, ki ne vedo, da se bodo pogoji za iskanje na Googlu spremenili. Število obiskov na teh straneh se bo znatno zmanjšalo, kar bo negativno prizadelo več milijonov spletnih strani.

 

Za uporabnika je novost vsekakor dobrodošla - uporabniška izkušnja je boljša!

Število iskanj preko mobilnih naprav se iz meseca v mesec povečuje in zato je pomembno, da iskalnik izloči spletne strani, ki niso prijazne mobilnim napravam. Neprilagojene spletne strani je na telefonih pregledovati izjemno težko, poleg tega pa so tudi večje in bolj "požrešne", kar pomeni posledično večjo porabo podatkov pri operaterju.

 

Je moja spletna stran prilagojena različnim mobilnim napravam oz. je "responsive"

Na uradni strani podjetja Google lahko najdete aplikacijo, s pomočjo katere lahko preverite, ali vaša spletna stran ustreza njihovim novim kriterijem. Aplikacijo najdete na naslednji povezavi -> Ali sem lastnik "responsive" spletne strani/trgovine?

Če ste uspešno prestali test, boste po končanem preizkusu zagledali napis iz spodnje fotografije ...

 

V primeru, da vaša spletna stran ne ustreza Googlovim novim zahtevam, pa boste zagledali naslednje ...

 

V tem primeru vam predlagamo, da spletno stran čimprej prilagodite novim zahtevam Googla ali naročite izdelavo spletne strani pri nas.

Do konca meseca marca imamo za vas pripravljeno naslednjo akcijsko ponudbo ...

Do vključno 31.03.2016 vam ob naročilu spletne strani (paket STARTER) nudimo popust v višini 25% na izdelavo ali prenovo spletne strani. Izkoristite privlačno akcijo in si zagotovite izdelavo ali prenovo spletne strani za samo 142,50 €!

Top